Despre

Pregatim cea de-a saptea editie: 27-29 septembrie 2013

Kinofest este primul si cel mai important festival de film digital din Romania (si unul dintre cele mai importante din Europa Centrala si de Est).

Competitia de film are trei sectiuni (Animatie, Fictiune, Micromovie), cu jurizare distincta. Premiile sunt: Cea mai buna Animatie, Cel mai bun film de Fictiune, Cel mai bun Micromovie, si, daca bugetul ne va permite, vom mai avea inca doua premii: Premiul Juriului la Animatie si la Fictiune.

Incepand din acest an, competitia de Micromovie va avea loc online, intre 1 si 30 semptembrie: filmele selectionate vor fi incarcate pe canalul Youtube Kinofest (http://www.youtube.com/user/MrKinofest?feature=mhee ), si vor fi votate de public.
Inafara de competitie, festivalul cuprinde evenimente si proiecte diverse: prezentari si proiectii ale unor invitati (artisti/festivaluri/scoli de profil, etc), concerte, performance live, o galerie virtuala unde prezentam arta digitala (grafica, fotografie, ilustratie, etc). Scopul este de a oferi publicului nostru o perspectiva cat mai larga asupra fenomenului digital, sa cuprindem toate trend-urile, sa prezentam tehnici noi, sa avem filme si muzica, arta digitala grafica si video. Ultimul nostru proiect este un program educational desfasurat in licee, pentru a populariza filmul si tehnica digitala printre tineri.

Kinofest este un proiect independent, care are ca scop promovarea tinerilor artisti, a realizatorilor de film, a lucrărilor lor – film, muzica, arte vizuale. De asemenea ne propunem sa popularizam arta si cultura media în randul publicului larg prin intermediul scurtmetrajului independent si a noilor genuri video/media. Reusim sa prezentam in fiecare an o selecţie excepţionala de scurtmetraje, poate cea mai buna din Romania.

Ne indreptam catre a saptea editie a festivalului, care va avea loc pe 27-29 septembrie 2013. Va invitam deci sa va alaturati si in 2013 acestui proiect ambitios, in Bucuresti, cu cele mai bune asteptari.

Director Festival


Telefon: +40 722 721212
E-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. , Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.